background branding

Is een uitvaartverzekering noodzakelijk?

Als de premie van je uitvaartverzekering in de loop der jaren met 110 procent stijgt, en het verzekerde bedrag met slechts 47,5 procent, kun je dan zomaar van je verzekering af? Je krijgt nog niet eens de helft van de betaalde premie terug als je voortijdig stopt met de verzekering.

In de uitzending het verhaal van Jan (76) uit Enschede. Hij legt nu ruim 90 euro per maand neer voor zijn uitvaartverzekering: een flinke aanslag op zijn portemonnee. In de afgelopen jaren heeft hij zo’n 8700 euro aan premie betaald, maar als afkoopsom krijgt hij niet meer terug dan 3300 euro.

Noodzakelijk?

Erica Verdegaal, econoom, vertelt dat ze veel polissen kent waarbij de maandelijkse premie stijgt als de klant ouder wordt. Hoe noodzakelijk is zo'n uitvaartverzekering?

Verdegaal: 'Drie kwart van de mensen heeft een uitvaartpolis. Ik zou zeggen: kijk er eens naar. Zit je vast aan een enorme indexatie? Als je er niet levenslang aan vastzit, je bent net begonnen met je polis en je hebt een hoop geld op de bank: misschien kun je er dan nu al vanaf. Je hebt zo'n polis dan eigenlijk niet nodig.'Hoe reageert verzekeraar Achmea? Lees de reactie

Forumreacties

18
  • Door Radar

Oud-medewerkers van het bedrijf Acture doen een boekje open over de onmenselijke behandeling van werknemers in de ziektewet. Steeds vaker worden uitkeringsgerechtigden van de ziektewet betaald en begeleid door een commercieel bedrijf als Acture. Maar wie controleert deze bedrijven eigenlijk? Lees meer: http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/06-03-2017/ Maandag 6 maart 2017 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door TCM

Wat me verbaast is het feit dat het zogenaamde "deskundigen oordeel" bij UWV niet ter sprake komt. Elke werknemer heeft recht op dit secund opinion bij UWV in geval van een geschil rond hersteld melden. Bij een hersteld melding hoort een Rabo arts/ dienst de werknemer hier op te wijzen.

  • Door Qwennie34

Jullie hebben over controle vanuit uwv maar uwv handelt hetzelfde! Kijken niet naar de gezondheid maar werken vanuit eigen belang cq overheid! Zijn al 2 jaar aan het procederen en uwv arts gaat tegen advies van behandelende arts in!