Johnson & Johnson voor rechter vanwege bekkenbodemmatjes

bekkenbodemmatje_42963516_l.jpg

De Amerikaanse fabrikant Johnson & Johnson is door een groep Nederlanders voor de rechter gesleept vanwege ernstige bijwerkingen van bekkenbodem- en liesbreukmatjes. Dit schrijft de Volkskrant zaterdag.

Patiënten met een bekkenbodem- of liesbreukmatje hebben klachten van infecties, pijn bij seks, problemen bij ontlasting of geperforeerde organen. In veel gevallen is de pijn ondragelijk en kan het implantaat niet meer worden verwijderd.

Radar: Johnson & Johnson kende de bijwerkingen

Radar heeft in 2015 aangetoond dat fabrikant Johnson & Johnson al vóór de marktintroductie op de hoogte was van de ernstige bijwerkingen die het Prolift-bekkenbodemmatje kan hebben. Bekijk ook de uitzendingen die Radar aan dit onderwerp heeft besteed:

Honderden patiënten hebben zich gemeld

In totaal hebben 1500 patiënten zich gemeld bij advocaat Joël van der Goen die de patiënten helpt in de rechtzaak tegen Johnson & Johnson. 39 van deze patiënten hebben zich aangesloten bij de massaclaim.

In Amerika heeft Johnson & Johnson 120 miljoen dollar betaald aan enkele duizenden Amerikaanse vrouwen die ook met de complicaties van het bekkenbodemmatje kampen.

Hulpmiddel tegen verzakking

Het bekkenbodemmatje is een kunststof prothese die bij zowel vrouwen als mannen wordt gebruikt tegen bekkenbodemverzakking, verzakte darmen, incontinentie of liesbreuken.

Bron: De Volkskrant / Radar