Jumbo haalt tabak wat uit zicht

asbak_sigaret_doven_123rf_780.jpg

Jumbo gaat sigaretten en andere rookwaren in zijn supermarkten enigszins aan het zicht onttrekken. Het tabakschap wordt half doorzichtig afgeplakt, waardoor klanten wel kleuren maar geen specifieke pakjes zien, meldde het supermarktbedrijf donderdag.

Jumbo reageert met de aanpassing op de strengere regels voor de verpakkingen van rookwaren, die vanaf eind mei gelden. Daardoor komen er afschrikwekkende foto's op sigarettenpakjes te staan om het gevaar van roken te benadrukken. Die foto's moeten minstens 65 procent van de verpakking beslaan.

&nb

Stoppen met verkoop is niet overwogen

Jumbo wil er met de aanpassing naar eigen zeggen ook voor zorgen dat jongeren minder met tabak in aanraking komen. Het bedrijf heeft in dit kader echter niet overwogen te stoppen met de verkoop, liet een woordvoerster desgevraagd weten.

Volgens Jumbo past de nieuwe manier van opbergen van de rookwaren binnen de regels die de overheid daarvoor stelt. Winkels moeten de foto's volgens de overheid volledig tonen. Ze mogen er ook voor kiezen de sigaretten, shag en sigaren 'onder de toonbank of in een gesloten kast' te bewaren.

Bron: ANP