background branding

Kan het kwaad om mijn hond of kat te verwennen met dierensnacks?

Dierensnacks_29.06.2020.jpg

Je hond of kat wordt ongelofelijk blij van wat lekkers. Dat is niet alleen voor je huisdier leuk, maar het geeft jou als baasje ook veel plezier. De naam dierensnacks klinkt ongezond, maar is dit wel zo? Worden honden en katten echt dik van snacks? Ofwel: zijn honden- of kattensnoepjes te vergelijken met snoep voor mensen?

Guido Bosch, diervoedingsexpert bij de Universiteit van Wageningen, vertelt in dit artikel of het geven van (te veel) snacks kwaad kan

Blij dier

Huisdierensnacks worden vaak gegeven als tussendoortje of als beloning. Sommige producten hebben ook een functie zoals kauwsnacks voor gebitsreiniging bij honden. Het is belangrijk dat een snack lekker is. Daar wordt je hond of kat blij van. Maar 'snacks zijn niet compleet en dienen met mate te worden gegeven' aldus Bosch. De richtlijn is om maximaal tien procent van de dagelijkse inname aan energie in de vorm van snacks te geven. Te veel snacks geven kan immers leiden tot een onevenwichtig dieet en overgewicht. Ook voor honden en katten is te veel snoepen ongezond.

Mooi en lekker

Het geven van snacks moet vooral leuk zijn. Voor het dier én voor de baas. De producten hebben daarom leuke vormpjes en kleuren voor de baas en ze zijn smakelijk voor de hond of kat. De hoeveelheid voedingsstoffen is minder belangrijk; die komen uit de dagelijkse porties compleet voer. Voor kauwsnacks is het juist belangrijk dat het het een stevige structuur heeft, zodat je hond er lekker lang op kan kauwen.