Kappers mogelijk weer open, bond verwacht stormloop

kapper-heropening-22022021.jpg

De kappers mogen volgende week mogelijk hun deuren weer openen, melden meerdere nieuwssites op basis van bronnen. Het demissionair kabinet neemt daar dinsdag een definitief besluit over, maar kappersbond Anko voorspelt alvast een enorme stormloop als de kapperszaken daadwerkelijk weer aan de slag mogen.

De kappers zijn sinds half december gesloten. Na bijna vier maanden blijkt de nood hoog bij veel mensen. 'Na de sluiting in het voorjaar van 2020 stonden mensen te springen om weer naar de kapper te gaan. Deze keer zijn we nog langer dicht geweest', aldus Gonny Eussen van Anko tegen NU.nl.

'Veilige heropening'

Volgens de NOS is het de bedoeling dat de kappers op 2 maart onder voorwaarden weer opengaan. Zo zou je alleen op afspraak geknipt kunnen worden en moet je bij de ingang een gezondheidschecklist nalopen.

De kappers zeggen zelf er (naast de voorgeschreven maatregelen) ook alles aan te doen om zo veilig mogelijk weer open te gaan. 'We dragen mondkapjes en tevens willen we zorgen dat er geen drukte ontstaat op straat, omdat iedereen tegelijk naar de kapper wil', zegt Eussen van Anko. 

Bron: NU.nl / NOS