background branding

'Laat eigenaar sjoemeldiesel niet opdraaien voor reparatie na software-update Volkswagen'

volkwagen-consumentenbond072417.jpg

Volkswagenrijders die problemen ervaren na de software-update van hun sjoemeldiesels zouden niet voor reparaties moeten betalen. Dat vindt de Consumentenbond, die de Duitse automaker ook verzoekt dieselrijders daarover actief te benaderen.

De bond ontving meerdere klachten over aanpassing van de sjoemelsoftware die tot problemen leidde. Op 8 mei 2017 besteedden we in onze uitzending aandacht aan dit onderwerp.

Bekijk het Radar-item: Problemen na update auto's Volkswagen Group

Een kwart van de bestuurders van zogeheten 'sjoemeldiesels' ondervond na een software-update problemen met de auto, waarvan zij vermoedde dat deze met de update te maken hadden. Dat bleek uit Radars Testpanelonderzoek.

Lees de volledige Testpaneluitslag over sjoemeldiesel-problemen na de software-update

'Volkswagen speelt verstoppertje'

Sinds juni biedt Volkswagen een extra garantie op auto's die al een software-update hebben gehad. De Consumentenbond vindt dat de informatievoorziening daarover naar klanten toe te wensen over laat. Ook zijn de garanties die de automaker geeft alles behalve concreet. 'Volkswagen speelt verstoppertje', aldus de Consumentenbond. Klanten die al voor een dergelijke reparatie hebben betaald, zouden hun geld terug moeten krijgen.

De organisatie heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om in actie te komen als Volkswagen geen gehoor geeft aan de oproep.

Afgelopen maand meldde de Consumentenbond al dat de compensatie aan consumenten van Volkswagen 'volstrekt onvoldoende en zelfs onaanvaardbaar' is.

Bron: ANP / Radar