‘Liever nooit meer bier dan nooit meer vlees’

vlees32.jpg

Nederlanders hechten veel waarde aan vlees. Uit een onderzoek van Kantar TNS in opdracht van Hellofresh blijkt dat mannen meer waarde hechten aan vlees dan vrouwen.

Kantar TNS heeft onder 1.000 respondenten onderzoek gedaan naar de houding van Nederlanders tegenover het eten van minder vlees en meer groenten. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders veel waarde hechten aan het eten van vlees. De meerderheid is ervan overtuigd dat de mens van nature een vleeseter is. De helft van de mannen eet iedere dag vlees tegenover 39 procent van de vrouwen.

Gemiddelde vleesconsumptie

De gemiddelde vleesconsumptie is 100 gram per dag. Volgens het Voedingscentrum is 500 gram per week verantwoord, dit betekent dat we gemiddeld nog 40 procent te veel vlees eten. De helft van de respondenten vindt een gerecht zonder vlees en vis saai en een op de vijf denkt dat je voedingsstoffen te kort komt als je geen vlees eet.

Een vijfde van de onderzoeksgroep zou graag minder vlees willen eten, maar weet niet goed hoe deze gewoonte te veranderen. De helft van deze groep zou één keer per week een vleesgerecht willen vervangen voor een vegetarisch gerecht. 42 procent van de vrouwen vindt een vegetarisch gerecht minder lekker tegenover 61 procent van de mannen.

Afknapper als date vegetarisch blijkt te zijn

De helft van de mannen vindt dat vlees bij een aardappel-groente-vleesgerecht het belangrijkste onderdeel is; bij vrouwen is dit 32 procent. Tot slot vindt een kwart van de heren het een afknapper als hun date vegetarisch blijkt te zijn en 78 procent drinkt liever nooit meer een biertje dan dat zij vlees eten opgeven. Een meerderheid van de vrouwen, 68 procent, wil liever nooit meer snoep eten dan nooit meer vlees.