Maaltijdbox: gemak met haken en ogen

maaltijdbox_780.jpg

Polluitslag.

'Een maaltijdbox is niets voor mij', zegt een overgrote meerderheid van ruim 2800 pollrespondenten. Zij kiezen hun ingrediënten liever zelf uit.

Slechts 2 procent van de respondenten heeft een abonnement op een maaltijdbox. 4 procent heeft dat niet, maar overweegt wel zich te abonneren. Een even grote groep heeft wel ervaring met maaltijdboxen, maar hebben hun abonnement inmiddels stopgezet.

'Te duur'

Omdat een poll slechts uit 1 simpele vraag bestaat, weten we niet wat de reden is dat in totaal 118 pollrespondenten hun abonnement hebben opgezegd. Dus hebben we op Twitter rondgevraagd. In verreweg de meeste gevallen was de prijs de spelbreker.

De 90 procent die überhaupt niets in een maaltijdbox ziet, heeft daar verschillende redenen voor. De meesten kiezen hun eten liever zelf uit, op de markt of in supermarkt. Zoals @TuxKey zegt: 'Drie supermarkten in de buurt, genoeg maaltijdboxen in de schappen.' Ook staat het sommigen tegen dat je ervoor op en bepaalde tijd thuis moet zijn; de box moet immers worden afgeleverd.

'Eten op agenda'

Sjoukje (@sbonnema) heeft zich weleens verdiept in maaltijdboxen, maar heeft 'geen aanbieder gevonden met glutenvrije maaltijden'. @Gewoon_Erica houdt niet van 'eten op agenda'. 'Wij weten vaak pas om 16:00 uur waar de mond trek in heeft. Dus geen #maaltijdbox.'

De prijs van gemak

Tot slot wordt de prijs ook genoemd als reden om niet aan een abonnement te beginnen. Jan van den Berg (@paramedic310) is nu ruim een jaar een tevreden maaltijdbox-afnemer. Hij beaamt dat het wellicht duurder is, maar dat je daar gemak voor terugkrijgt.

Nieuwe poll

Wil jij ook meedoen aan de polls en onderzoeken van het Radar Testpanel? Een nieuwe poll vind je op radartestpanel.nl. Ben je nog geen Testpanellid, schrijf je dan (gratis) in via de intake-enquête. Je kunt dan niet alleen meedoen aan polls, maar ontvangt ook uitnodigingen voor de onderzoeken van Radar.