Vier op de tien maaltijdboxen niet diervriendelijk

maaltijdbox_anp_780.jpg

Als het gaat om dierenwelzijn scoren vier van de tien maaltijdboxen een onvoldoende. Dat blijkt uit een onderzoek dat Wakker Dier heeft laten uitvoeren onder de tien bekendste maaltijdboxen.

Hoewel bedrijven de boxen op hun websites vaak aanprijzen als biologisch, puur en duurzaam, valt de inhoud soms nogal tegen.

HelloFresh, Allerhande Box, Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox scoren een onvoldoende vanwege bijvoorbeeld keurmerkloos vlees en vis, stalmelk of schuureieren. Wakker Dier raadt consumenten aan om te kiezen voor de boxen die meer dan een 9 scoren op dierenwelzijn: BeterBio, Beebox en Willem & Drees.

Vissenwelzijn ondergeschoven kindje

De boxen zijn beoordeeld op het welzijnsniveau van het rund-, kalfs-, varkens-, en kippenvlees, en van de zuivel, eieren en vis. Hoe diervriendelijker het aanbod, hoe hoger de score. Opvallend is dat het vissenwelzijn in veel boxen een ondergeschoven kindje is. Regelmatig zit er in sommige dozen vis zonder keurmerk. Verder stelt Wakker Dier dat er bij sommige boxen niet valt te kiezen voor de 'écht diervriendelijkere optie: een vegetarische box'.

Bron: ANP