Mail over 'jaar lang gratis Netflix' is vals!

netflix-valse-mail-11-780.jpg

'Win een jaar gratis Netflix Premium', staat in een mail die momenteel circuleert. Trap er niet in! Het bericht is niet afkomstig van het Amerikaanse bedrijf. Oplichters proberen jouw gegevens in handen te krijgen.

Om kans te maken op een jaar lang gratis Netflix moet je vijf vragen te beantwoorden. Als je op de link in de tekst klikt, kom je terecht op een valse website. Vervolgens krijg je simpele vragen voorgeschoteld. Bijzonder: wat je ook invult, je hebt het altijd goed!

Spam

Tot slot krijg je de vraag om je gegevens in te vullen en akkoord te gaan met de voorwaarden.  In deze voorwaarden is te lezen dat je toestemming geeft aan sponsoren dat ze jouw mogen benaderen voor interessante acties. Let op: hierdoor ontvang je mogelijk een veel spam-berichten en kan je telefonisch worden benaderd.Lees ook: Waardebon-spam: wat moet je doen?

Hoe herken je de valse mail?

Op de pagina staat onderaan geschreven: 'Het genoemde merk / bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie.' Ook wordt in de aanhef geen naam van de ontvanger genoemd.

Twijfel je over de echtheid van een bericht? Neem contact op met het bedrijf via de gegevens die je zelf vindt op de officiële website (ga niet af op contactinformatie in de mail!).

Bron: Opgelicht?!