background branding

Meer mensen nemen zorgpolis onder de loep

zorgverzekering_wisselen_628.jpg

Polluitslag

Dé bezigheid van de gemiddelde pollrespondent deze dagen: het vergelijken van verschillende zorgpolissen. Meer dan vorig jaar geven mensen aan de zorgverzekering onder de loep te nemen. 379 mensen deden mee aan de poll.

Waar vorig jaar 47 procent aangaf de polissen naast elkaar te leggen, is dat dit jaar bijna 10 procent meer: 56 procent gaat er nog voor het einde van het jaar aan zitten. Op Twitter laat @angeliquev1987 weten dat ze altijd vergelijkt, en al is overgestapt ook: 'elders 20 euro goedkoper uit!'

40 procent laat het erbij

De percentage dat het zonder vergelijking bij het oude laat, verschilt minder. Waar vorig jaar 43 procent voor deze optie koos, is dat nu 40 procent. 'Teveel werk en veel leeswerk dat weerhoudt mij', zegt @fvdhn op Twitter.

De groep die aangeeft nog niet te weten of zij hun zorgverzekering nog gaan bekijken, is ruim twee keer zo klein: 4 in plaats van 10 procent. Dat kan echter ook alles aan het tijdstip liggen: vorig jaar legden we de poll begin van de maand voor in plaats van aan het einde. Dat alles in die laatste maand moet, daar is niet iedereen even blij mee. Zoals @salonsalonic op Twitter: 'Beetje jammer dat je pas in december kunt vergelijken. #drukstemaand'

Wat moet je doen?

Wisselen van zorgverzekering kan maar een keer per jaar. Je moet je huidige verzekering dan vóór 31 december stopzetten. Voor het uitzoeken van een nieuwe verzekering heb je dan nog de hele maand januari de tijd. Meer informatie over wat je precies moet doen en hoe je dat aanpakt lees je in de column van Iris Böhm.

Nieuwe poll

Wil jij ook meedoen aan de polls van het Radar Testpanel? Een nieuwe poll staat klaar voor alle Testpanelleden. Ben je nog geen Testpanellid, dan kun je je gratis aanmelden via de intake-vragenlijst.