Meer mensen openen rekening bij ASN Bank

asnbankintrekjeej780.jpg

ASN Bank heeft vorig jaar meer klanten getrokken en zijn winst opgevoerd. Dat maakte de duurzame dochter van de Volksbank, voorheen SNS Bank, woensdag bekend.

ASN verwelkomde vorig jaar per saldo bijna 16.500 nieuwe klanten, waardoor het bestand aanzwol tot ruim 645.000 rekeninghouders. De nettowinst steeg daarbij met 4 procent, naar 73,5 miljoen euro. De inkomsten stegen mede doordat meer geld instroomde bij de beleggingsfondsen van ASN en bij het vermogensbeheer. Aan de andere kant zorgden onder meer de strengere regels voor banken voor hogere kosten.

Door de dalende spaarrente bestaat de kans dat de rente negatief wordt. Hoewel het vertrouwen van klanten in veel banken laag is, heeft 27 procent van de ASN Bank-klanten heeft er vertrouwen in dat de bank de klant centraal zet

Klimaatneutraal bankieren

ASN mikt op een bestand van 1 miljoen klanten in 2025. Daarnaast gelden doelen op het gebied van mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. Zo heeft de bank het doel om in 2030 volkomen klimaatneutraal te bankieren en om vanaf dat jaar met financieringen en beleggingen geen verlies van biodiversiteit te veroorzaken.

Bron: ANP