Netflix-tarieven per direct omhoog

07102021 netflix.jpeg

De meeste Nederlandse abonnees van Netflix gaan per direct meer betalen. Een abonnee met een Standaard-account is 1 euro per maand meer kwijt, voor Premium moet voortaan 2 euro extra worden betaald. Alleen voor het Basic-abonnement blijft de prijs gelijk, meldt het bedrijf op de eigen website.

Het verschil in de abonnementen zit vooral in de beeldkwaliteit. Iemand met een Standaard-abonnement krijgt de content in HD-beeldkwaliteit, Premium-abonnees kunnen de programma's in 4K-kwaliteit zien. Een Basic-abonnement heeft een minder hoge kwaliteit. Ook kunnen daarmee niet meerdere mensen op één account inloggen, wat bij Standaard en Premium wel het geval is.

Prijs per abonnement

Een Basic-abonnee blijft 7,99 euro per maand betalen. Een Standaard-abonnement gaat nu 11,99 euro kosten, Premium wordt verhoogd tot 15,99 euro per maand.

Abonnees

Het is de eerste keer in vier jaar tijd dat Netflix de prijzen verhoogt. 'Bestaande abonnees zullen in de loop van de tijd iets gaan merken; afhankelijk van de factuurdatum kan dat tot twee maanden duren', meldt het AD

Reactie Netflix

De hogere tarieven 'weerspiegelen de investeringen in nieuwe tv-series en films en de verbeteringen aan ons product', aldus het bedrijf.

Bron: ANP / AD