NHG-hypotheek grens stijgt naar 405.000

NHG-hypotheek.jpg

Volgend jaar gaat de grens voor een NHG-hypotheek omhoog van 355.000 naar 405.000 euro, meldt NU.nl. Hierdoor krijgen meer mensen de mogelijkheid op een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie. Voor mensen die te maken krijgen met gedwongen verkoop of restschulden biedt dit een extra zekerheid. 

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening vindt het belangrijk dat kopers toegang houden tot een hypotheek met een NHG. ‘Zeker gezien de huidige schaarste op de woningmarkt en de hoge huizenprijzen. Kopers lopen met een NHG minder financiële risico's en betalen vaak een lagere hypotheekrente. Ook krijgen zij hulp bij het financieren van het verduurzamen van hun huis. Door de forse verhoging van de NHG-grens krijgen meer huizenkopers financiële zekerheid.’ 

Reden stijging NHG-grens

De NHG biedt ondersteuning bij financiële problemen en eventuele restschulden. De stijging van de NHG is volgens Carla Muters, voorzitter van de raad van bestuur van de NHG, echt nodig. Aangezien mensen door de sterk gestegen huizenprijzen een hogere hypotheek afsluiten. De NHG wil er voor deze groep zijn als die te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid, hoge woonlasten, echtscheidingen of andere problemen. 

Bron: NU.nl