Onderzoek naar CEO Volkswagen om dieselschandaal

volkswagen23.jpg

De Duitse justitie doet nu ook onderzoek naar de huidige Volkswagen-topman Matthias Müller wegens vermeende marktmanipulatie. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

Met de stap wordt de al erg omvangrijke serie aan onderzoeken naar het sjoemelsoftwareschandaal bij de Duitse autobouwer nog verder uitgebreid.

Topmannen zouden bewust getreuzeld hebben

Openbare aanklagers in Stuttgart duiken volgens Bloomberg in klachten dat Müller, president-commissaris Hans Dieter Pötsch en voormalig VW-baas Martin Winterkorn bewust treuzelden bij het naar buiten brengen van de ontwikkelingen rond het dieseldebacle.

Beleggers zouden zo te laat van de ontdekking van de sjoemelsoftware in diesels van Volkswagen op de hoogte zijn gesteld. Nadat het schandaal met de emissiefraude in september 2015 aan het licht was gekomen, verloor het aandeel Volkswagen een groot deel van zijn waarde.

Voor het eerst verdachte in strafrechtelijk onderzoek

Het zou voor het eerst zijn dat Müller persoonlijk verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek in de hele affaire. De rol van Pötsch en Müllers opvolger Winterkorn werd al door openbare aanklagers onder de loep genomen.

Radar onderzoekt problemen na software-update sjoemeldiesels

Radar heeft onderzoek gedaan naar de problemen die plaatsvinden na de software-update van Volkswagen Group. Uit de Radar Testpanel-enquête blijkt dat een kwart van de bestuurders van dieselauto's met sjoemelsoftware problemen ervaart na deze supdate. De enquête is gedaan onder 1368 rijders van sjoemeldiesels van Volkswagen, Audi, Seat of Škoda. Van hen hebben 638 een update laten uitvoeren.

Meer informatie over dit onderzoek? Lees: Problemen na update auto's Volkswagen Group

Heb jij zo'n software-update laten uitvoeren en heb je daarna problemen met de auto gekregen waarvan je vermoed dat het door de update komt? Is je probleem niet naar behoren afgehandeld? Gebruik dan deze brief:  Problemen met auto na update sjoemeldiesels om te laten weten dat je een goede oplossing eist - en stuur een kopie naar Radar.

Bron: AFN