background branding

Onenigheid over patiëntenwebsite kanker.nl

kankernlsite1942017.jpg

Het internetplatform 'kanker.nl' is maandag waarschijnlijk de inzet van een kort geding in Amsterdam. De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) heeft dat aangespannen, tegen KWF Kankerbestrijding.

NFK wil de site weer zelf beheren, zoals eerder. Volgens NFK-directeur Arja Broenland eigent KWF Kankerbestrijding zich de site nu echter toe en is dat een slechte zaak.

'Voor en door patiënten'

'De site was bedoeld voor en door patiënten en om mét ze te praten in plaats van over ze', aldus Broenland. Daarbij komt volgens haar dat KWF als fondsenwerver 'wel een heel goede', maar toch 'een echt heel andere' organisatie is. Als KWF zich 'kanker.nl' toe-eigent, kunnen de patiëntenorganisaties niet meer beschikken over hun eigen informatie daarop. Daarbij wordt de informatie, vooral van ervaringsdeskundigen, minder gemakkelijk te vinden en raakt het materiaal ook versnipperd, is de vrees.

Reactie KWF

KWF zegt op de eigen site 'dat de lopende samenwerkingsovereenkomst ook in 2018 van kracht zal zijn', maar wil dat verder niet mondeling toelichten. 'KWF wil altijd in gesprek zijn met haar partners, en dus ook met NFK. Een juridische procedure is dan ook niet nodig', aldus KWF.

Bron: ANP