Opnieuw actie voor sluiten 'horrorslachthuis' Tielt

slachthuis0609.jpg

Zeker 175.000 mensen, onder wie 80.000 Nederlanders, hebben hun handtekening gezet onder een pamflet van Animal Rights dat oproept om dierenleed in de veehouderij streng te bestraffen en om dierenrechten in de grondwet op te nemen.

De dierenrechtenorganisatie overhandigt de handtekeningen vrijdag aan de Vlaamse minister van dierenwelzijn Ben Weyts met de oproep om de omstreden slachterij in het Belgische Tielt te sluiten.

Schokkende beelden

Deze varkensslachterij kwam eerder dit jaar in het nieuws met opgenomen beelden over dierenmishandeling. Animal Rights had heimelijk opnames gemaakt, waaruit bleek dat de dieren werden geschopt en geslagen.

'Enorme rechtsongelijkheid'

Het slachthuis werd tijdelijk gesloten maar kreeg een tweede kans mits het voldoet aan allerlei voorwaarden. Directeur Robert Molenaar van Animal Rights vindt het onterecht dat de directie en de betrokken medewerkers niet zijn gestraft. 'Het slachthuis wil zelfs de capaciteit opvoeren naar 2,5 miljoen geslachte varkens per jaar. We balen enorm van de rechtsongelijkheid.'

Bron: ANP