Oude Edge-browser wordt binnenkort verwijderd op Windows 10-computers

microsoft-edge-08022021.jpg

Als je nog gebruikmaakt van Edge Legacy op je Windows 10-computer, kun je op 13 april een update verwachten. Microsoft gaat de oude browser vervangen door een nieuwere versie van Edge, omdat Edge Legacy niet meer zal worden ondersteund. 

Edge is de opvolger van Internet Explorer. Microsoft is Internet Explorer steeds verder aan het afschalen, maar nu worden dus ook versies van Edge vervangen. Microsoft heeft aangegeven Edge Legacy vanaf 9 maart niet meer te ondersteunen; vanaf dan zal de browser geen veiligheidsupdates meer krijgen en na 13 april is Legacy helemaal niet meer te gebruiken. 

De nieuwe versie van Microsoft Edge is volgens Microsoft veiliger en werkt beter op Windows-apparaten. Daarbij zijn er een aantal nieuwe functies, zoals 'Apps', waarmee je een website toe kan voegen aan je Bureaublad. Ook kun je in deze versie van Edge gebruikmaken van een donkere modus. 

Welke versie van Edge heb ik?

Als je wilt weten of jij al gebruikmaakt van de nieuwste versie van Edge, kun je het volgende doen. 

  1. Open Microsoft Edge.
  2. Klik op de drie puntjes en ga naar 'Instellingen'.
  3. Scroll naar beneden en kies voor 'Over Microsoft Edge' (afhankelijk van de versie kan er ook 'Over deze app' staan). Hier zie je welke versie je hebt. 

Waar download ik de nieuwe versie?

Als de je de nieuwste versie van Edge alvast wilt hebben, kun je die downloaden op de website van Microsoft

Op 13 april gaat je browser automatisch over naar de nieuwste versie. Als je dan deze versie al hebt, zul je niets merken van de update. Hetzelfde geldt uiteraard als je gebruikmaakt van een andere browser, zoals Google Chrome. 

Lees ook: Hoe kies je de beste browser?

Bron: Microsoft
Bron foto: Microsoft