background branding

Ouderen online tijdens coronacrisis: waar kun je terecht voor hulp?

oudere-beeldbellen-rdr-06-04-2020-780.jpg

Hoe kun je videobellen met je kleindochter? Hoe houd je contact via Facebook? Hoe speel je online een spelletje? In tijden van de coronacrisis zullen veel ouderen om contact te kunnen houden met hun familie en vrienden moeten kijken naar online mogelijkheden. Maar waar vind je hulp als je niet weet waar je moet beginnen?

We zetten op een rij waar je terecht kan:

Bij de 'Helpdesk Welkom Online, van het Ouderenfonds, kun je terecht met je digitale vragen, en ook als je bijvoorbeeld wil weten waar je al het nieuws over het coronavirus kunt vinden.

Lees meer bij het Ouderenfonds, of bel, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, naar 088-344 2000.

SeniorWeb heeft een speciale pagina gemaakt 'Thuis online', met meer informatie. Heb je vragen, bijvoorbeeld over beeldbellen of het gebruik van sociale media? Dan kun je op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur ook bellen naar 0800 - 0506 (tijdelijk gratis).

Voor ouderen met dementie kan beeldbellen enorm fijn zijn. Maar hoe leg je uit hoe die functionaliteit werkt? Op de website '(Op)nieuw geleerd, oud gedaan' staan tips.

Maar vergeet niet de regels van de Rijksoverheid: 'Ga niet op bezoek bij mensen van 70 jaar of ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid'. Misschien kan de zorginstelling met je meedenken hoe je (op gepaste afstand) toch kunt uitleggen hoe de functie werkt.

Voor ouderen is er online ook wat vertier te vinden. Bij de ouderenorganisatie KBO-PCOB kun je huiskamerconcerten bekijken. En de ANBO heeft ook online quizjes georganiseerd (hier terug te kijken), en online yogalessen.

En natuurlijk vind je bij Radar diverse hulpartikelen:

Radar houdt je ook op de hoogte via de nieuwsbrief (meld je gratis aan). En via de gratis nieuwsbrief van het zorgplatform van de AVROTROS, Dokters van Morgen, ontvang je hulpartikelen en updates over het coronavirus.