Pas op! Gebruik jij de Chrome-webbrowser? Lees hier waarom Google 2 miljard gebruikers waarschuwt

26012021 google chrome1.jpg

Google heeft onlangs weer een serieuze upgrade-waarschuwing afgegeven aan de twee miljard gebruikers van de browser. In dit artikel lees je waarom en wat je precies moet doen als je gebruikmaakt van Google Chrome.

Gordon Kelly, redacteur bij Forbes, meldt dat er in 2021 een recordaantal aanvallen waren.

Kwetsbaarheden

In een blogpost wordt nu gemeld dat er 26 nieuwe kwetsbaarheden zijn geconstateerd in de Google Chrome-browser. Eerder werden al 37 fouten gerapporteerd. Zestien van deze nieuwe kwetsbaarheden vormen een 'hoog dreigingsniveau' voor gebruikers omdat hackers hierdoor simpel gezegd makkelijker toegang kunnen krijgen tot je informatie. De overige kwetsbaarheden zijn 'kritisch gevaarlijk'.

Wat moet je doen om je te beschermen?

'Linux-, macOS- én Windows-gebruikers worden allemaal getroffen en je moet onmiddellijk actie ondernemen', schrijft Kelly. Google zal dan ook een nieuwe versie van Chrome 97 realeasen. Het gaat hier om versie: 97.0.4692.99. Google meldt dat de release 'de komende dagen/weken zal worden uitgerold'.

Om na te gaan welke versie van Google Chrome jij gebruikt, kun je dit stappenplan nalopen:

  • Klik linksboven op 'Chrome' (op je tabblad) of rechtsboven op de drie puntjes
  • Ga vervolgens naar 'Over Google Chrome'
  • Als hier Chrome 97.0.4692.71 of hoger staat, ben je veilig
  • Als de update nog niet is geïnstalleerd of als er wordt aangegeven dat hij nog niet beschikbaar is voor je browser, is het advies om regelmatig te checken wanneer dat wel zo is.
  • Let op: na je update moet je je browser herstarten. Je bent anders niet beschermd.

Bron: Forbes