Pas op: phishingbericht uit naam van Kruidvat

kruidvat_phishing_800x628.jpg

Met een klik op de button 'METEEN OPHALEN' kun een jaarvoorraad vaatwasproducten bestellen. 10 gelukkige consumenten krijgen een pakket ter waarde van bijna tachtig euro opgestuurd. Je moet nog wél even het stappenplan in de mail doorlopen. Trap hier niet in: het kan zijn dat kwaadwillenden jouw gegevens buitmaken.

'We hebben je geprobeerd te bellen, maar je was op dat moment niet bereikbaar of wellicht klopt het nummer niet. Vandaar dat we je deze e-mail sturen', staat in het bericht. De kans is groot dat je helemaal geen gemiste oproep hebt. Het gaat namelijk om een phishingmail.

Bekijk je het voorbeeld hieronder op je mobiele telefoon, kantel dan het scherm om de volledige afbeelding te zien.

Klik niet en verwijder de mail

Wanneer je klikt op links in de mail, kan het zijn dat kwaadwillenden toegang krijgen tot persoonlijke informatie, zoals jouw mailadres. Je kunt de mail het beste verwijderen.

Twijfel je over de mail?

Wanneer je twijfelt aan de echtheid van een bericht, controleer dan altijd de afzender. In dit geval is de mail afkomstig van een mailadres dat eindigt op your.top-weekend.com, en dus niet van Kruidvat.

Vraag je je nog steeds af of je de mail kunt vertrouwen? Lees meer over het herkennen van phishing. Je kunt ook altijd contact opnemen met de instantie waar de mail (zogenaamd) van afkomstig is. Zorg wel dat je het nummer / adres gebruikt dat op de officiële site staat, niet wat je in de e-mail vindt.

Waardebonnen

De mailbox van menig consument - en ook die van Radar - wordt de laatste weken overspoeld met waardebon-winacties. Radar legt uit waarom deze niet te vertrouwen zijn. Check ons Facebook-album met waardebon-spam