background branding

Prijs tweedehands auto onduidelijk, hier kun je op letten

22022022autos.jpg

De autobranche wijst consumenten nog niet goed genoeg op de prijzen en bijkomende kosten van tweedehands auto's, signaleert de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Bedrijven die zich niet aan de regels houden, kunnen een boete verwachten.

Volgens de ACM klopt de prijs in een auto-advertentie nog te vaak niet. Dat constateert de toezichthouder op basis van signalen van consumenten. Zo was niet overal de btw in de prijs opgenomen, terwijl dat wel moet. Ook waren sommige overheidssubsidies al verwerkt in de prijs, terwijl dit niet mag. Verkopers weten namelijk niet of een consument gebruik gaat maken van een subsidie, aldus de waakhond.

De eerste prijs in een advertentie moet de btw en alle verplichte kosten bevatten

De ACM heeft dealers, onlineplatforms waar auto's verkocht worden en andere betrokken partijen de afgelopen tijd gewezen op de regels. Volgens de waakhond zijn de regels niet nieuw en eenvoudig. De eerste prijs die consumenten in een advertentie van een tweedehands auto wordt voorgehouden, moet de btw en alle verplichte kosten bevatten.

Lees hier waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto. En zo kun je checken of een tweedehands auto ooit schade heeft gehad

Bron: ANP