background branding

Radio-uitzending 26-01-2019

Zaterdag in de uitzending gaat het over dieren die na aankoop ineens ziek blijken te zijn. Dit terwijl ze als kerngezond werden verkocht. Wat moet je doen? Verder: hoe krijg je je huis van Google Street View en kan je teveel opgewekte zonnestroom delen met je familie?

Dier blijkt ziek na aankoop: wat moet je doen?

Je koopt een prachtige Ara, een papegaaisoort uit Afrika en Zuid-Amerika. Om zeker te weten dat hij gezond is, laat je de vogel testen op allerlei bekende vogelziekten. Dan komt het slechte nieuws: je vogel blijkt het polyomavirus én het bornavirus te hebben. Twee virussen, die in veel gevallen de dood van je papegaai betekenen. Wat moet je dan doen?

Hoe krijg je je huis van Google Street View?

Je ziet dat je huis op Google Street View staat, maar eigenlijk wil je dat niet, bijvoorbeeld omdat er de afgelopen tijd is ingebroken in je buurt. Moet Google je huis blurren als je daarom vraagt?

Kan je zonnestroom delen met familie?

Je hebt zonnepanelen op je dak, maar de opbrengst is hoger dan het verbruik. Kan je de overtollige zonnestroom dan delen met je familie of een goed doel? Mag je een kabel trekken naar je vrienden die drie deuren verderop wonen?