Reactie: Plastic Heroes

Namens Plastic Heroes reageert Philip den Ouden, directeur FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie) en mede-opdrachtgever van het consumentenonderzoek TNS NIPO, op ons onderzoek naar het draagvlak voor de afschaffing van statiegeld.

‘We hebben met belangstelling kennis genomen van de enquête van AVROTROS Radar. De enquête bevestigt dat Nederlanders het belangrijk vinden dat plastic wordt ingezameld en gerecycled, maar dat het hen niet uitmaakt hoe het gebeurt.

Bij de vragen die gebaseerd zouden zijn op het TNS NIPO-onderzoek, zijn de respondenten (zeer) positief over het samenbrengen van het statiegeld systeem met het Plastic Heroes systeem. Anders dan AVROTROS Radar stelt, is in het uitgebreide onderzoek van TNS NIPO expliciet uitgelegd dat in dit scenario het statiegeld komt te vervallen.

De exacte vraagstelling is terug te lezen in onze inhoudelijke reactie op het TNS NIPO-onderzoek via plasticheroes.nl. Wij juichen het toe dat er zo veel aandacht is voor dit complexe onderwerp. Hoe meer consumenten op de hoogte zijn van de feiten en cijfers, hoe beter.’