'Reisorganisaties houden rekening met veel lastminutes, maar gaan niet stunten'

04052021vakantie2.jpg

Reisorganisaties verwachten dat mensen massaal gaan boeken als straks weer volop gereisd kan worden. Maar op gestunt met prijzen hoeven consumenten in elk geval niet te rekenen, schrijft het AD na gesprekken met de reisbranche.

Reisorganisaties houden rekening met een extreme lastminutegolf. Corendon-baas Steven van der Heijden: 'Naarmate het langer duurt voordat er duidelijkheid komt over de zomervakantie, wordt het meer en meer een lastminuteseizoen. Zeker in vergelijking met normale jaren, waarin 60 tot 70 procent van de vakanties een halfjaar voor vertrek wordt geboekt. Nu zal dat 60 tot 70 procent binnen een maand voor vertrek zijn, denken wij.'

'Reken niet op gestunt met prijzen'

Volgens directeur Eelko van Drongelen van vakantievergelijker Weflycheap hoeven consumenten niet te rekenen op gestunt met prijzen. 'Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen hebben minder capaciteit ingekocht. Als er straks in één keer een heel grote vraag komt, zul je eerder een opwaarts effect zien. De prijzen liggen nu al hoger dan normaal.' ANVR-topman Frank Oostdam verwacht ook geen stuntprijzen, maar denkt wel dat de prijzen eerder zullen dalen dan stijgen.

Bron: ANP Mediawatch / Algemeen Dagblad