Suikertaks

We zijn dus een land van zoetekauwen. Sterker nog, we zijn letterlijk verslaafd aan suiker! Aldus de Amsterdamse GGD-directeur Paul van der Velpen. In een column noemt hij suiker de gevaarlijkste drug van deze tijd. Hij pleit voor een speciale suikertaks, vergelijkbaar met de accijns op alcohol.

Van der Velpen wijst naar wetenschappelijk onderzoek waaruit die verslaving blijkt. Suiker verstoort namelijk ons hongergevoel. We eten dus automatisch teveel, waar fabrikanten weer slim gebruik van maken door producten extra te zoeten. Dat leidt weer tot gezondheidsproblemen als overgewicht en diabetes II. Volgens Van der Velpen reden om serieus te gaan denken over het duurder maken van ongezonde producten.

Forumreacties

31
  • Door Radar

Je merkt het niet, maar je eet zo kilo’s suiker per jaar. Suiker zit in je kant-en-klaarmaaltijd, maar ook in je vleeswaren. Per Nederlander is dat bijna 40 kilo, veel meer dan de 12 kilo van vóór de oorlog en veel meer dan het wereldwijde gemiddelde (24 kilo). Amsterdamse GGD-directeur Paul van der Velpen pleit in de uitzending voor een speciale suikertaks, vergelijkbaar met de accijns op alcohol, omdat suiker de 'gevaarlijkste drug van deze tijd is'. Maandag 23 september in Radar, om 20:30 bij de TROS op Nederland 1

  • Door ciske

Volgende taks, laat een mens toch zelf beslissen.!

  • Door rattaplan

en een vettaks en een zouttaks en een etc. etc. oftewel we moeten weer extra betalen.