Te veel scholen kampen met langzaam internet

kinderen_tablet_800x628.jpg

Te veel basisscholen kampen met een slechte internetverbinding. Daardoor dreigen volgens de PO-Raad 900.000 leerlingen verstoken te raken van modern onderwijs. De belangorganisatie van het basisonderwijs roept het Rijk, de provincies en gemeenten op snel werk te maken met het aansluiten van alle scholen op glasvezelnetten voor snel internet.

'Er moet serieus werk gemaakt worden van glasvezel', bevestigt een woordvoerder van de PO-Raad berichtgeving in Trouw van maandag. De raad werkt samen met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs maar die heeft er 'nog geen middelen tegenover gezet'.

Aansluiting op het glasvezelnet is een kostbare zaak als scholen het zelf moeten betalen. Veel instellingen die nog geen moderne verbinding hebben kunnen dat veelal niet betalen. Volgens onderzoek heeft 59 procent van de scholen nu geen toekomstbestendig betaalbaar en snel internet.

Tegelijkertijd maken scholen steeds meer gebruik van computers en digitaal lesmateriaal. Dit lesmateriaal kan zich aanpassen aan het niveau van de leerling. 'Een kind dat extra oefening nodig heeft, kan daardoor extra oefenen terwijl zijn klasgenoot die meer uitdaging nodig heeft, die ook kan krijgen', aldus de PO-Raad.

Bron: ANP