background branding

Telefoonteam

Ook vanavond zit Jeroen met zijn Telefoonteam weer klaar om je consumentenkwesties te inventariseren.

Wil je een consumentenkwestie melden? Bel het telefoonteam gratis op 0800-1343 of vul het contactformulier in.

De onderwerpen:Vodafone-mast in Espel

De gemeente Espel uit Flevoland ligt in een zogenoemde black spot. Dit is een gebied met slecht of zelfs helemaal geen mobiel bereik. Het is zelfs niet mogelijk om 112 te bellen.

Begin januari besteedde Radar aandacht aan de gebieden in Nederland die in een blinde vlek liggen. De uitzending zorgde voor veel ophef. Vodafone trok de ophef aan en heeft een eigen mast geplaatst in Espel. Vodafone-klanten uit de gemeente hebben weer bereik.Nieuwe regels colportage

De overheid heeft speciale regels gemaakt voor kopen op afstand, oftewel kopen buiten de normale winkels. Vanaf 13 juni gelden de nieuwe regels en sta je als consument meer in je recht. De consument kan rekenen op meer en betere bescherming bij aankopen op het internet, per telefoon, aan de deur of op straat. Bij overeenkomsten en aankopen die buiten een normale winkel zijn afgesloten dient de verkoper meer informatie te verstrekken voordat er wat wordt gekocht. Een voorbeeld is 14 dagen bedenktijd na de aankoop, op dit moment zijn dit 7 werkdagen. Indien de verkoper dit niet meldt, kan de bedenktijd oplopen tot 1 jaar.

Alles over de nieuwe regels lees je hier.Oproep: Levensduur apparaten

Radar is benieuwd of mensen zich ergeren aan of verwonderen over de levensduur van apparaten. Moet je bijvoorbeeld je elektrische tandenborstel weggooien terwijl je hem pas een paar keer hebt opgeladen?Tassen en Facebook

Het is de laatste uitzending van het seizoen! Maar Radar is nog wel actief online, op de website, Twitter en Facebook. Op Facebook heeft Radar al bijna 50.000 fans. Omdat Radar daar erg blij mee is wordt dit gevierd met een weggeefactie. Iedereen die Radar leuk vindt op Facebook en op onze site het actieformulier invult, krijgt gratis een Radar-tas toegestuurd.

Dus 'Like' Radar vanavond nog op Facebook en vul het formulier in.

Oproep: Bekkenbodemmatjes

Radar zoekt vrouwen die tussen 2006 en 2009 zijn geopereerd aan een verzakking in het bekkenbodemgebied en daarbij een kunststof bekkenbodemmatje hebben gekregen. Het gaat hierbij om een specifiek matje, namelijk de Tension Free Vaginal Mesh van het type Prolift van het merk Johnson & Johnson.

Ben je in deze periode geopereerd aan een bekkenbodemverzakking en heb je dit Prolift-matje gekregen? Of je ervaring nu positief of negatief was (of is), wij komen hierover graag met je in contact.