'Toch maar niet dagelijks puree uit zakje'

maggi_800x628.jpg

Nestlé trekt zijn aanbeveling in om dagelijks een portie Maggi-aardappelpuree uit een zakje te consumeren na kritiek van consumentenorganisatie Foodwatch.

Het voedingsmiddelenconcern haalt de misleidende claims van de verpakkingen, bevestigde een woordvoerder van het concern woensdag.

Nestlé beweert op de verpakking 'Goed om te weten: Een zakje MAGGI Aardappelpuree naturel bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aardappelpuree voor 4 volwassenen'. De woordvoerder van Nestlé kon echter niet aangeven wie - behalve Maggi zelf - aanbeveelt om dagelijks aardappelpuree (uit een pakje) te eten.

Deze claim zal dan ook verdwijnen. Ook de claims op de verpakkingen van verschillende Maggi-producten, die suggereren dat een pakje aardappelpuree dezelfde voedingswaarde heeft als verse aardappelen, worden verwijderd.

'Niemand beveelt aan dagelijks aardappelpuree te eten'

'Niemand beveelt aan om dagelijks aardappelpuree te eten, zeker niet uit een pakje', stelt Foodwatch. De organisatie wijst erop dat de puree van Maggi ongezonde toevoegingen bevatten zoals zout, vet, suikers en diverse toevoegingen. 'Aardappelpuree uit een pakje heeft dus een minder gezonde samenstelling dan verse aardappelen. Daarom gaan ook claims die suggereren alsof het om dezelfde voedingswaarde gaat, mank.'

Foodwatch maakt al jaren jacht op voedingsmiddelenfabrikanten die ongezonde producten proberen te verkopen met misleidende marketing.

Bron: ANP

Foto: Maggi