Tv-uitzending 02-12-2019

Welke reclame, en welke BN'er in een reclame 'winnen' de Loden Leeuw 2019? En: je wordt plots je woonzorgflat uitgezet, terwijl je er juist voor had gekozen daar je oude dag te slijten. Verder: ziekenhuizen vragen soms erg hoge parkeerkosten.

Uitreiking Loden Leeuw 2019

 Welke van de 3 genomineerde bedrijven mag de Loden Leeuw voor meest irritante reclame 2019 in ontvangst nemen? Haribo, Lampdirect of Hornbach?

En welke bekende Nederlander kan maandagavond de Loden Leeuw op zijn of haar schoorsteenmantel zetten? Paul Haenen, die overigens al eerder werd genomineerd, met zijn bijdrage in de reclame van Pricewise? De altijd enthousiaste Marijke Helwegen in de reclame van Secustrip? Of de rappende Sjaak Swart in een commercial van Toto?

Ouderen moeten zorgflat uit

Nooit verhuizen uit je zorgflat: die belofte krijg je als je als oudere je woonzorgflat betrekt. Maar dan krijg je toch te horen dat je je appartement uit moet. Wat je niet weet: het komt doordat de zorgorganisatie aan wie jij je huur overmaakt zelf de huur voor de locatie niet betaald heeft.

Hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen

Dertig euro aftikken omdat je op ziekenbezoek gaat: Radar besteedde al eerder aandacht aan de hoge parkeerkosten bij sommige ziekenhuizen. De minister heeft eerder laten weten dat de hoogte van de parkeerkosten een zaak is van de gemeente en ziekenhuizen. Die twee partijen hebben er echter weinig aan gedaan om de tarieven omlaag te krijgen.