Tv-uitzending 25-01-21

Wat als je nog steeds een voucher hebt liggen voor een geannuleerde vakantie? Kun je die komend jaar gewoon nog inzetten of gaan reisorganisaties uitbetalen? Consumenten zitten met vragen. En we bespreken een nieuw spiraattje: Ballerine. Ondanks klachten en 'beperkt onderzoek' is deze vorm van anticonceptie nog gewoon op de markt. 

Wie eind maart 2020 zei dat we in 2021 nog te maken zouden hebben met corona werd in zijn gezicht uitgelachen. En toch, daar zitten we dan. Ook met onze reisvouchers bijvoorbeeld. Want nog even en dan is het weer maart. En moeten organisaties ons in theorie terug gaan betalen. Gaan ze dat wel doen? En waar lopen consumenten, nu zo’n 10 maanden na de uitbraak van de pandemie op reisgebied nog tegenaan? En hoe gaan de reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen om met de klachten van consumenten? De mailbox van Radar loopt over met vragen. Aan tafel zitten de Consumentenbond en de ANVR om zoveel mogelijk van die vragen te beantwoorden.

Kijk het onderwerp terug:

Hoe zit het met vakanties en vouchers tijdens en na corona?

Woningcorporatie doet niets aan muizenplaag | Radar Checkt

Grijs. Klein. Snel. En planten extreem snel voort. Muizen. En als je daar dan een plaag van hebt ben je mooi klaar. Zo weet ook Saloua die in en om haar huis enorme muizenoverlast heeft. En niet alleen zij, maar de hele buurt heeft last van muizen. De ongediertebestrijder is helder, het is dweilen met de kraan open want het heeft te maken met een bouwfout van het huis. Zo blijkt ook uit de bouwkundige keuring die ze uit laat voeren. Er zit ruimte bij de gevel, dus de muizen hebben alle ruimte om door de kieren naar binnen te komen. Het is een huurhuis, dus de woningcorporatie moet in actie komen. Alleen dat gebeurt niet. Saloua zit met haar handen in het haar.  Kan Fons haar helpen?

Kijk het onderwerp terug:

Woningcorporatie Alwel doet niets aan muizenoverlast

Vrouwen ongewenst zwanger ondanks nieuw spiraaltje Ballerine

Een voorbehoedsmiddel is bedoeld om te voorkomen dat je zwanger wordt. En nee, je bent nooit 100% beschermd, dat is algemeen bekend. Maar over het nieuwe spiraaltje Ballerine heerst nogal wat onrust. Zo valt het er soms zomaar uit. Vrouwen melden zich die toch zwanger zijn geworden, ook op het forum van de fabrikant van de Ballerine. De Inspectie Gezondheid en Jeugd heeft enkele meldingen ontvangen en het Meldpunt Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten (MEBI) van het RIVM heeft al tientallen meldingen ontvangen. En de beroepsgroepen van de huisartsen, gynaecologen en verloskundigen (NHG, NVOG en KNOV) bevelen deze vorm van anticonceptie niet aan omdat er ‘beperkt en niet onafhankelijk onderzoek naar effectiviteit en complicaties is gedaan’. En de fabrikant, die wuift alles weg. Waarom is er niet meer onderzoek gedaan? En waarom is deze vorm van anticonceptie nog op de markt?

Kijk het onderwerp terug:

Onverwacht zwanger door nieuw koperspiraaltje

Roompot annuleert weekendje weg en geeft geen geld terug

Het teamuitje is het jaarlijkse hoogtepunt voor het 16-koppige voetbalteam van R.K.S.V. Brakkenstein uit Nijmegen. Maar dat viel dit jaar door corona in het water. Roompot annuleert de reis en het team kan fluiten naar hun vouchers. 

Kijk het onderwerp terug:

Roompot annuleert weekendtrip voetbalteam: geld weg