Tv-uitzending 30-09-2019

Wat doet autoproducent Tesla om klachten van klanten op te lossen? En: een faillissement lijkt onvermijdelijk voor reisorganisatie Thomas Cook. Hoelang moet je wachten op een compensatie voor je reis? Dit en meer zie je in de tv-uitzending van Radar op maandag 30 september.

Klachten over Tesla

Klachten over onderdelen die niet op voorraad zijn, een app die foutmeldingen geeft en een klantenservice die slecht bereikbaar is. Dat zijn problemen die je niet zo snel zou verwachten bij autoproducent Tesla. Modellen van het merk zijn een blikvanger op de weg, en ook behoorlijk aan de prijs. Gaat Tesla de klachten oplossen?

Thomas Cook: wachten op compensatie?

Thomas Cook Nederland is nog in surseance van betaling, maar een faillissement lijkt aanstaande. Afgelopen week stond het nieuws in het teken van problemen met de touroperator. Naar verwachting zijn zo'n 50 duizend mensen gedupeerd. Reizigers krijgen de vraag om te betalen aan de hotelbalie, sommige vakantiegangers zijn gestrand en reizen die nog op de planning stonden worden afgelast.

Een deel van de gedupeerden kan zich wenden tot de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), het garantiefonds voor reizigers. Alleen blijkt uit het verleden dat uitbetalen van de schade soms wel erg lang op zich laat wachten. De stichting geeft uitleg in de studio.

Radar Radio maakte meerdere rapportages over gedupeerden van Travelbird. Klanten van de failliete reisorganisatie wachtten lang op hun geld, dat zij zouden ontvangen van de SGR.

En: Wil je een vakantie boeken? Zo zorg je dat je verzekerd bent bij faillissement.

Is de e-sigaret gevaarlijk? Trimbos geeft uitleg

Misschien heb je de berichten over e-sigatetten in het nieuws voorbij zien komen. De elektrische sigaret lijkt een veiliger alternatief voor roken, maar de laatste tijd wordt duidelijk dat er ook aan de zogenoemde vaper gevaren zitten.

Het Trimbos-instituut komt daarover vertellen in de studio, en jij kunt je ervaring delen en je mening geven (ook als je zelf geen e-sigaretten gebruikt) via de vragenlijst: Vragenlijst e-sigaretten: verbieden of prima stophulp?

Je kunt ook het livegesprek, waarin het Trimbos-instituut vragen beantwoordde, terugkijken.