background branding

Uitzending Radar 11 maart 2024: eigen interpretatie van de salderingsregeling en te dure gehoorapparaten

Radar besteedt tijdens de uitzending van 11 maart 2024 aandacht aan te dure gehoortoestellen. Want heb je dat dure apparaat wel echt nodig of voldoet een andere variant ook? En energiemaatschappij Greenchoice benadeelt een deel van haar klanten met een eigen interpretatie van de salderingsregeling. En hoe zit het nu met klanten van de Hollandse Energie Maatschappij? Wat betekent de uitspraak van de rechter, waarbij Radar in het gelijk werd gesteld, voor hen?

Greenchoice benadeelt deel van klanten met zonnepanelen

Energiemaatschappij Greenchoice benadeelt een deel van haar klanten met een eigen interpretatie van de salderingsregeling. Die regeling is bedoeld om het aanschaffen van zonnepanelen te stimuleren. Greenchoice doet dat voordeel teniet door te salderen per tariefperiode. Sommige klanten met een variabel contract lopen hierdoor- vaak zonder het te weten- honderden euro’s per jaar mis. Hoe zit dit, en mag het? Radar zoekt het uit.

Energiecowboy HEM verliest rechtszaak tegen Radar

Radar heeft een rechtszaak gewonnen die was aangespannen door energieleverancier HEM (Hollandse Energie Maatschappij ). Het bedrijf vond dat Radar zich onjuist en schadelijk had uitgelaten over HEM. Meerdere uitzendingen wijdde Radar aan agressieve telefonische verkoopmethoden, verhogingen van tarieven en torenhoge opzegboetes. "Er is zonder twijfel sprake van een misstand waar AVROTROS op een kritische wijze aandacht aan mag besteden" oordeelt de rechter na bijna een jaar. Wat hebben HEM-klanten aan deze uitspraak? Fons legt het uit.

Energiemaatschappij HEM gaat nat bij rechter: 'Opzegboetes als verdienmodel'

Te dure gehoorapparaten

Stel: je wordt slechthorend en je hebt een hoortoestel nodig. Dan is de kans groot dat je een hoortoestel krijgt aangemeten bij de audicien die de zorgverzekering niet vergoedt. De toestellen kunnen duizenden euro’s kosten en het is de vraag of je dat specifieke apparaat wel nodig hebt. Wat is hier aan de hand? Radar zoekt het uit.