Uitzending Radar 13 mei 2024: voordelen platinum concerttickets, klachten Odido en de digitale euro

Radar duikt aankomende uitzending (13 mei 2024) in de voordelen van platinum concerttickets, zijn die er wel? Wat is er aan de hand bij telecomprovider Odido? Radar ontving duizend klachten. En wat betekent de digitale euro voor jouw portemonnee?

Dure platinum tickets bieden veel minder voordelen dan verwacht

Concertgangers komen het steeds vaker tegen: platinum tickets. De prijs van deze kaartjes wordt bepaald op basis van vraag en aanbod, wat tot extreem hoge ticketprijzen leidt.

Uit een enquête van Radar blijkt dat mensen bij de aankoop van platinum tickets voordelen verwachten, zoals de beste plekken. Maar in tegenstelling tot wat de naam én de prijs doet vermoeden, hebben de kaartjes deze voordelen lang niet altijd. Is dit niet misleidend? En zorgt deze vorm van ticketverkoop er niet voor dat  straks alleen rijke fans grote concerten kunnen bezoeken? 

Exceptioneel veel klachten over Odido

Geen internetverbinding, een slecht functionerende klantenservice en een televisieverbinding die het nauwelijks doet. Meer dan maar liefst 1000 klachten kregen we binnen over Odido, geboren uit de fusie tussen Tele2 en T-Mobile.

Wat is er aan de hand bij een van de grootste telecomproviders in Nederland? En waarom begon de klachtenstroom na de naamsverandering? Odido komt naar de studio om tekst en uitleg te geven.

Wat gaat de digitale euro je opleveren?

Je kunt over een paar jaar waarschijnlijk betalen met een heel nieuw soort geld: de digitale euro. De Europese Centrale Bank noemt het 'de elektronische versie van contant geld'. Wat betekent dat in de praktijk? Is de digitale euro net zo privacy-bestendig als cash? En wat betekent de nieuwe munt voor ons geldsysteem?

Meer over