Uitzending Radar maandag 9 oktober

Maandag 9 oktober 2023 besteedt Radar aandacht aan de omboekprijzen bij Transavia. Op de omboekpagina is een nieuwe vlucht soms namelijk duurder dan op de normale bestelpagina. Ook bespreken we hoe je zeker kunt weten dat een cosmetisch arts bekwaam is en onderzoekt verslaggever Fons Hendriks waarom bewoners van een appartementencomplex in Rotterdam onverklaarbaar hoge energierekeningen ontvangen van Eneco. 

Foute omboekprijzen bij Transavia

Transavia schotelt je misschien een verkeerde prijs voor als je je ticket wilt omboeken. Op de omboekpagina is een nieuwe vlucht soms namelijk duurder dan precies dezelfde vlucht op de normale bestelpagina van Transavia. De luchtvaartmaatschappij weet al 10 jaar lang van het probleem af, maar heeft het nog steeds niet opgelost. Gaat Transavia er nu wel wat aan doen? En krijg je als klant van Transavia je geld terug als je teveel hebt betaald?

Onverklaarbaar hoge energierekening

Bewoners van een appartementencomplex in Rotterdam worden geconfronteerd met onverklaarbaar hoge energierekeningen van Eneco. Zelfs voor appartementen met een oppervlakte van 55 m² zijn de maandelijkse kosten opgelopen tot wel 600 euro, met duizenden euro's aan extra bijbetalingen. Wanneer de bewoners contact opnemen met de klantenservice, krijgen ze steevast te horen: 'U weet toch dat de energieprijzen zijn gestegen?' Maar klopt deze verklaring wel? Fons gaat op onderzoek uit.

Bevoegd maar ook bekwaam?

Als je een cosmetische ingreep wilt laten doen, dan wil je zeker weten dat degene die de behandeling uitvoert niet alleen bevoegd is, maar ook bekwaam. Hoe kun je dat zeker weten, nu klinieken voor cosmetische behandelingen als paddenstoelen uit de grond schieten? Het aantal complicaties bij cosmetische ingrepen neemt elk jaar toe. Toezicht houden is zelfs voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd lastig, want er zijn simpelweg niet voldoende harde bekwaamheidseisen om op te toetsen. Wat moet er veranderen om de consument een veilige behandeling te garanderen?