background branding

Varkens in Nood dient klacht in tegen varkensslachterij VION

varkensinnood24042017.jpg

Dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen VION, de grootste varkensslachterij van Nederland, wegens misleiding.

VION heeft een video uitgebracht waarin zij zeggen volledig transparant te zijn over het slachtproces. In de film is het slachtproces stap voor stap te zien. Volgens Varkens in Nood wordt echter de ergste stap in het proces weggelaten: de verdoving met koolzuurgas. Uit wetenschappelijk onderzoek is volgens de organisatie gebleken dat varkens liever 72 uur zonder water zitten, dan een tweede keer in contact te komen met koolzuurgas.

Varkens in Nood stelt dat door het weglaten van deze stap in de film de kijker misleid wordt, en dient daarom een klacht in tegen VION.Lees ook: 130.000 handtekeningen tegen 'horrorslachthuis' Tielt

Petitie

Varkens in Nood startte een petitie om zo VION volledig transparant te laten zijn. De film moet alles laten zien, en in de koolzuurgaskamers bij de varkens moeten camera's worden opgehangen. Binnen een week is de petitie door meer dan 15.000 mensen getekend. De klacht bij de Reclame Code Commissie is een vervolg op de petitie. Ook laat Varkens in Nood weten dat er deze week radiospotjes te horen zullen zijn.

Bron: Varkens in Nood