Vergeten je drankje in de koelkast te leggen? Zo heb je het snel gekoeld

drinken-koud-19072021.jpg

Je doet vol hoop de koelkast open en komt dan tot het besef: je bent vergeten dat biertje of die fles wijn koud te leggen. Balen, maar gelukkig zijn er meerdere manieren om toch binnen een mum van tijd te genieten van een koud drankje.

Dit probleem komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Zo ook bij de leden van onze Whatsappgroep, aan wie wij deze vraag hebben voorgelegd. Er werd massaal gereageerd en de tips zetten we in dit artikel voor je op een rij. 

In de vriezer, maar let op dat je het niet vergeet

Veruit de meest gedeelde reactie is om je blikje of fles even in de vriezer te leggen. 'Pas alleen op dat je het drankje niet vergeet, anders wordt het puinruimen', waarschuwt Rob. 

Je kunt bijvoorbeeld een wekker zetten op een halfuur of drie kwartier, zodat je niet vergeet om je drinken uit de diepvries te halen. Hoe lang het precies duurt voordat je drankje op de gewenste temperatuur is, is natuurlijk ook afhankelijk van hoe koud de vriezer is ingesteld. 

Nog sneller: nat keukenpapier om blikje of flesje

Loïs weet hoe het nog sneller kan: keukenpapier natmaken, om je fles of blik heen wikkelen en dan in de vriezer doen. 'Na vijf minuten heb je dan al een koud drankje, tel je er een paar minuten bij en je hebt een ijskoud drankje!', zegt Joyce. 

Hetzelfde effect bereik je ook met een natte krant of een handdoek. Als je een koelpack hebt zou je dit ook hiervoor kunnen gebruiken. 'En ook tijdens het drinken een koelpack erom', voegt Joke toe. 

Zout in ijswater

Een andere tip is om een bak (bijvoorbeeld een emmer) te vullen met water, ijs en een beetje zout. Door het zout daalt het vriespunt van het ijs en dus de temperatuur van het water, waardoor je ook sneller van het koude drankje kunt genieten.

Dit water kun je overigens een tweede leven geven. In een ander artikel geeft Radar je tips hoe je waterverspilling tegen kunt gaan door het water her te gebruiken.

Koude fles in aluminimumfolie

Als je drankje eenmaal koud is, heeft Kim nog een tip hoe je het lang gekoeld kunt houden. 'Op vakantie leggen we altijd flessen water in de vriezer en dan nemen we ze mee in aluminimumfolie. Blijft het de hele dag koud!'

Plan vooruit

Het klinkt flauw, maar als je van te voren even wat koud legt ontstaat er ook geen probleem. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je altijd wat koud hebt liggen en bijvult zodra je iets uit de koelkast pakt.