background branding

Voorjaarsschoonmaak voor de boeg? Dat is een dure klus geworden

schoonmaken.jpg

Wil je het huis van het voorjaar grondig schoonmaken? Dan moet je diep in de buidel tasten, meldt NU.nl. Schoonmaakartikelen zijn tot wel 25 procent duurder geworden vergeleken met een jaar geleden.

Een groot aantal schoonmaakmiddelen is zelfs sterker in prijs gestegen dan de dagelijkse boodschappen. "Gemiddeld genomen zijn alle soorten reinigers 7 procent duurder geworden", zegt Sjanny van Beekveld van marktonderzoeksbureau Circana tegen NU.nl. 

Hierbij moet je denken aan producten als allesreiniger, schuurmiddelen en zogenoemde speciaalreinigers. Dat laatste zijn producten die je bijvoorbeeld specifiek voor de badkamer gebruikt. Schuurmiddelen zijn met een prijsstijging van 25 procent een uitschieter.

Meubelpoets en tegenreinigers

Poetsmiddelen zoals meubelpoets en tegelreinigers, zijn ook 25 procent duurder dan in de vorige periode vorig jaar. Middelen voor in de vaatwasser zelfs 27 procent.  "De blokjes die je erin doet om mee af te wassen dan weer niet”, zegt Beekveld.  Die zijn nog geen 4 procent in prijs gestegen, net als wasmiddel. 

Maar wat is dan de goedkoopste oplossing voor een fris ruikend huis? Dat blijken luchtverfrissers te zijn: die zijn zelfs iets voordeliger geworden. Maar daar maak je een huis natuurlijk niet écht mee schoon.