background branding

Zo bespaar je wc-papier met één handbeweging

22-04-13-wc-toiletpapier-papier-rol-besparen.jpg

Elk velletje wc-papier dat je onnodig gebruikt is zonde voor je portemonnee en het milieu. Wat maakt zo'n velletje nu uit, denk je misschien? Nou, bereken maar eens hoe vaak per dag je het toilet gebruikt en hoeveel vellen toiletpapier je dus per jaar afscheurt. Dat telt op. Daarom heeft Radar een truc voor jou om toiletpapier te besparen, onder de zinspreuk: alle beetjes helpen. 

Een tweede reden om zuinig aan te doen met je wc-papier is dat je verstoppingen kunt veroorzaken als je er te veel van in de pot mikt. Misschien heb je last gehad van bijzonder plakkerige ontlasting (hier lees je hoe die ontstaat) en moet je door al je gebruikte velletjes nu ook nog eens de verstopping te lijf met een borstel en een ontstopper. Daar heb je geen zin in. 

De truc om toiletpapier te besparen is: knijpen

Wil je dus besparen, knijp dan even in de rol voordat je hem ophangt aan de houder. Op die manier vouw je het kartonnen rolletje in een ovaal, waardoor die niet meer soepel doordraait als je aan een velletje trekt. Zo geeft de wc-rol je elke keer slechts één velletje erbij en scheur je geen onnodig papier meer af. Gefeliciteerd, je hebt een rol gemaakt met volautomatische doseringsmechaniek! 

Ook op theezakjes kun je geld winnen

Als je op de kleintjes let, dan wil je waarschijnlijk ook weten of je een theezakje vaker kunt gebruiken; komen er geen bacteriën op? Radar heeft het antwoord. En als je vervolgens klaar bent met dat theezakje, kun je het voor allerlei dingen hergebruiken.