Hoe voorkom je dat je spam krijgt?

Hoe voorkom je dat je spam krijgt?

Word je moe van alle phishingmails in je inbox? Ben je die berichten over nepaanbiedingen zat? Hoe je voorkomt dat je spam krijgt lees je hieronder.

Hoe voorkom je dat je spam krijgt? 4 tips.

1. Zorg dat je mailadres niet op internet staat

Laat je mailadres niet achter op internet (bijvoorbeeld op fora). Robots kunnen automatisch het web doorzoeken op mailadressen.

2. Reageer niet op spam en klik niet op links

Krijg je een spambericht? Reageer dan niet! Wellicht ten overvloede, maar: klik ook niet op links in zulke mails. In een spammail staat soms ook: 'Klik hier om geen mails meer te ontvangen'. Trap er niet in! Als je hier klikt ontvang je mogelijk nog meer reclame.

3. Bescherm ook het mailadres van anderen

Wil je een grote groep mensen in één keer mailen? Zet dan je eigen adres in het veldje voor het ontvanger-adres. De mailadressen kun je in de BCC zetten. BCC staat voor Blind Carbon Copy. Een ontvanger kan dan niet zien aan wie de mail nog meer is verstuurd.

4. Ga niet in op kettingbrieven

'Stuur dit bericht door naar 10 vrienden en ontvang 5000 euro!': geef geen gehoor aan dit verzoek. Stuur je de mail wel door, dan heeft de spammer ook de mailadressen van jouw kennissen.

Krijg je toch ongewenste mails? Hoe je er weer vanaf komt lees je hieronder.

5. Gebruik een spamfilter

Je mailprogramma heeft vaak een spamfilterfunctie. Zo'n functie zorgt ervoor dat er geen spam in je inbox terechtkomt. Sommige filters verplaatsen ongewenste mail naar een apart mapje, andere filters verwijderen zulke berichten.

Voor meer informatie over de instellingen van je spamfilter kun je contact opnemen met je mailaanbieder. Radar zette hieronder enkele aanbieders op een rij.

6. Meld spamberichten

Via de website spamklacht.nl kun je spamberichten melden. De ongewenste berichten moeten verzonden zijn vanuit Nederland, en afkomstig van bedrijven die iets willen verkopen of van organisaties voor het goede doel.

Lees ook

Bron: ConsuWijzer

Ook interessant