toggle menu

In eigen land op vakantie? | Fons checkt duurzame tips

De zomermaanden breken aan en dat betekent: met het vliegtuig op vakantie. Wat als we vaker in eigen land op vakantie gaan? Fons checkt hoe duurzaam dit alternatief is.

Een vliegreis naar Portugal met vier personen zorgt voor een CO2-uitstoot van 4100 kilogram. Kies je ervoor om je vakantie in eigen land door te brengen, dan is dit een duurzaam alternatief stelt Mariken van Milieu Centraal.

Toch vliegen: hoe compenseer je de uitstoot?

Wil je in je zomervakantie toch met het vliegtuig reizen naar het buitenland? Dit kan je volgens Mariken het beste doen om je vliegreis te compenseren:

  • Kies voor een vlucht zonder tussenlanding. Een directe vlucht is beter voor het milieu.
  • Reis met de trein naar de airport, zo verminder je de uitstoot. 
  • Zoek bestemmingen dichter bij huis. Langere vliegafstanden zorgen voor een grotere uitstoot.

Helpt het compenseren van je vliegreis nu daadwerkelijk het verbeteren van het milieu? Bekijk de uitzending:

Je vliegreis compenseren

Fons onderzoekt duurzame tips

Moeten we allemaal een bijenkast houden? Heeft het zin om de verwarming een graadje lager te zetten? En hoe duurzaam zijn deze tips eigenlijk? Deze zomer onderzoekt Fons hoe jij de wereld kan verbeteren door je consumentengedrag aan te passen. Wil jij niets missen van onze tips? Volg dan het onderwerp 'Duurzaam tips' via de Radar-app. Heb jij de Radar-app nog niet geïnstalleerd? Dat geeft niks! Wij leggen je middels eenvoudige uit hoe je de Radar-app installeert

Voor alle duurzaamheidstips kun je terecht op de Radar YouTube-pagina.

Meer over:

Ook interessant