Maak je toilettas grondig schoon voor je op vakantie gaat

Maak je toilettas grondig schoon voor je op vakantie gaat

Sommige accessoires worden vaak vergeten met schoonmaken. Dat gaat niet alleen op voor sleutels, de afstandsbediening en deurknoppen in huis, maar ook de handtas en toilettas worden vaak overgeslagen. Uit onderzoek van een Amerikaanse website bleek dat maar 34% van de lezers minimaal een keer per jaar hun toilettas of make-uptasje schoonmaakt. Ook in Nederland staat dat klusje niet bovenaan de prioriteitenlijst. Maar als je weet dat de toilettas een broeinest van bacteriën is, wil je er wel mee aan de slag voor je weer op vakantie gaat of de toilettas meeneemt op een weekendje weg. 

Zo ga je te werk

Maak je toilettas volledig leeg. Als het gemaakt is van materiaal dat in de wasmachine kan, die dat dan ook. Als dat geen goed idee is, maak de toilettas dan volledig schoon met antibacteriële doekjes die je vast nog in huis hebt uit de coronatijd. 

Zorg dat de tas volledig droog is voor je je spullen erin terug doet. Maar controleer of dat wel nodig is en of sommige make-up bijvoorbeeld niet al lang over de gebruikers- of houdbaarheidsdatum heen is of is uitgedroogd. Neem alle verpakkingen die je terugplaatst af met alcohol of desinfecterende doekjes en was (make-up) borstels en uit, of ze er nu vies uitzien of niet. Vervang sponzen en slijp de punten van je wenkbrauw- of oogpotlood.

Pas op met je tandenborstel

Bacteriën zijn dol op vochtige omgevingen. Stop daarom nooit je natte tandenborstel in je toilettas en doe je tandenborstel het liefst eerst een afgesloten koker. Zo voorkom je dat je je tanden staat te poetsen met ziektekiemen. Uit een onderzoek van de Ashton University in het Verenigd Koninkrijk kwam naar voren dat make-up een voedingsbodem is voor bacteriën die voedselvergiftiging en huidinfectie kunnen veroorzaken.

Houd make-up voor jezelf

Vooral aan mascara en make-up die wordt aangebracht met sponsjes blijft het nodige kleven. Dat komt omdat die vaak wat langer meegaan dan andere producten. Het advies is daarbij ook om de make-up uit je toilettas nooit te delen. 

Bron: USA Today

Ook interessant