toggle menu

Canada haalt getextureerde borstimplantaten van de markt

Canada haalt getextureerde borstimplantaten van de markt

De Canadese inspectie voor gezondheidszorg Health Canada heeft de Biocell getextureerde borstimplantaten van Allergan van de markt gehaald. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) ziet af van een verbod op de borstprotheses met ruw oppervlak, maakte hij in mei bekend. Bruins wil wel strengere regels voor het gebruik van implantaten bij borstreconstructies.

Canada gaat dus wel over op een verbod. Het type siliconen borstimplantaten mag per direct niet meer verkocht of geïmporteerd worden. Deze beslissing is genomen nadat er 26 Canadese vrouwen bij wie ALCL is geconstateerd zich hebben gemeld bij Health Canada.

Vorm van lymfeklierkanker

ALCL is een zeldzame vorm van lymfeklierkanker die alleen voorkomt bij vrouwen met siliconen borstimplantaten. 22 van de 26 vrouwen die zich hebben gemeld hadden de bewuste implantaten van Allergan.

Allergan is in Canada de enige leverancier van de in opspraak geraakte borstimplantaten met ruw oppervlak.

Ophef over implantaten na de 'Implant Files'

Wereldwijd is ophef ontstaan rondom implantaten, na publicaties van de 'Implant Files'. De Implant Files is een internationaal onderzoek naar implantaten, op initiatief van Radar en dagblad Trouw.

Naar aanleiding van dat onderzoek volgden verschillende nieuwsupdates over borstimplantaten, en besteedde Radar er meerdere keren in de uitzendingen aandacht aan. Zo meldden we in april dat de kans op lymfeklierkanker door een borstimplantaat groter is dan eerder werd gedacht.

Bekijk het interview dat Radar eerder had met Bruins over het besluit om de implantaten niet te verbieden:

Op de hoogte blijven? Download de app!

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de Implant Files en / of de borstimplantaten? Download dan de Radar-app, en abonneer je vervolgens op het onderwerp 'Implant Files' en/of 'borstimplantaat'.

Ook interessant