toggle menu

Nefit vervangt kapotte warmtewisselaar toch gratis

Nefit vervangt kapotte warmtewisselaar toch gratis

Nefit Topline CV-ketels waar de warmtewisselaar van kapot is, worden toch kosteloos gerepareerd. Radar ontving diverse mails van boze consumenten die 150 euro exclusief BTW moeten betalen voor het vervangen van het defecte onderdeel.

'Tot mijn verbazing ontving ik van Nefit een nota voor een storingsbezoek. Door druk van de media heeft Nefit besloten gratis alle warmtewisselaars te vervangen. Het bevreemdt mij dat ik daarom een nota krijg', mailt een consument.

Rekening ontvangen

Een andere klant in het bezit van twee Nefit-HR Topline ketels uit 2009 kampt met twee kapotte warmtewisselaars. Hij krijgt van zijn installateur twee rekeningen toegestuurd van elk 150 euro exclusief BTW . 'Ik val van mijn stoel. Waarom moeten wij betalen voor twee kapotte warmtewisselaars die vervangen moeten worden, ontstaan door een ontwerpfout van Nefit?'

Op 21 februari heeft de teleurgestelde consument nog steeds geen reactie gekregen van Nefit. Waarom moet hij voor de rekening opdraaien? Radar belt met Nefit.

Coulance

Jan Bosch, woordvoerder van Nefit erkent dat eerder voorrijkosten en arbeidsloon à 150 euro exclusief BTW in rekening werden gebracht bij klanten wiens CV-ketel ouder was dan vijf jaar. Nefit geeft toe dat dit tot verwarring leidt bij klanten. Uit coulance gaat Nefit nu tot 31 december 2018 geen kosten in rekening brengen voor het vervangen van de kapotte warmtewisselaar en ook niet voor arbeidsloon en voorrijkosten.

Geld terug

'Sinds oktober 2017 tot vorige week zijn er ongeveer 3000 facturen verstuurd – vaak via installateurs. Iedereen die toch al een rekening heeft betaald krijgt via zijn installateur met terugwerkende kracht zijn geld terug. De bedoeling is vóór 1 april, en dat is zeker geen grap', zegt Jan Bosch van Nefit.

Ketel omruilen

Consumenten kunnen ook hun huidige Topline-ketel omruilen voor een nieuw HR-toestel of warmtepomp. Ze krijgen voor hun oude ketel aangeschaft tussen 2006 en 2009 een inruilbedrag tussen 600 en 785 euro inclusief BTW.

Onafhankelijk onderzoek

Daarnaast is TNO begonnen aan een onafhankelijk onderzoek naar mogelijk verhoogde gezondheidsrisico’s van Nefit Topline CV-ketels uit 2006-2009. TNO hoopt het onderzoek binnen een paar maanden klaar te hebben.

Op de site van Nefit staat een verklaring.

Eerder: Onafhankelijk bureau gaat cv-ketels Nefit Topline onderzoeken

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant