toggle menu

Websites loterijen enkele dagen offline

Websites loterijen enkele dagen offline

De websites van de Staatsloterij, Lotto, Toto en andere spellen van Nederlandse Loterij zijn volgende week een aantal dagen uit de lucht. Ook wordt de verkoop van loten en krasloten in de winkel circa een halve dag stopgezet, op maandagochtend.

Het vorig jaar ontstane fusiebedrijf van Nederlandse Staatsloterij en De Lotto voert dan een grote technische operatie uit. Spelers en abonnees krijgen een nieuw online account, waardoor ze straks nog maar één keer hoeven in te loggen, voor de in totaal zeven kansspelen van de organisatie.

Klaarmaken openstelling buitenlandse aanbieders

Met de ingreep, waarbij een kleine 2 miljoen accounts worden gebundeld, maakt Nederlandse Loterij zich op voor de naderende openstelling van de gokmarkt voor buitenlandse (online) aanbieders. Op termijn valt er dus meer concurrentie verwachten.

Meer overzicht in spelgedrag

De organisatie denkt niet dat het binnen één website onderbrengen van de gokspelletjes mensen zal stimuleren om meer te gaan gokken. De organisatie verwacht dat spelers meer overzicht krijgen in hun spelgedrag, wat ze mogelijk voorzichtiger kan maken.

Bron: ANP

Ook interessant