toggle menu

Uitslagen Testpanel Enquête: Bekkenbodemmatjes

Uitslagen Testpanel Enquête: Bekkenbodemmatjes

De enquête over bekkenbodemmatjes werd ingevuld door ruim veertigduizend Testpanelleden. We hebben de belangrijkste resultaten op een rij gezet.

Uit onze Radar Testpanel enquête blijkt dat een kleine 600 respondenten geopereerd is aan een verzakking van het bekkenbodemgebied. Bij 40% is er tijdens de operatie gebruik gemaakt van een kunststofmatje. Overigens heeft 54% van de respondenten geen idee welk soort matje er is geplaatst. Vanaf 2009 heeft een derde van onze respondenten met een verzakking een kunststofmatje gekregen.

Van de mensen die een kunststofmatje hebben vanwege een verzakking, is 70% niet gewezen op de risico's die de operatie met zich meebrengt.

Van de mensen die een kunststofmatje hebben gekregen door een verzakking van het bekkenbodemgebied, geeft 33% aan pijnklachten te hebben als gevolg van de operatie. 17% van deze groep heeft het matje (gedeeltelijk) laten verwijderen. De voornaamste redenen zijn: ‘pijnklachten door het matje’, ‘het matje kwam bloot te liggen in de vagina’ en ‘vanwege een infectie of een ontsteking.’

52% van de mensen met een kunststofmatje door een verzakking aan het bekkenbodemgebied, geeft aan dat dit de eerste operatie was om de verzakking te verhelpen.

Gerelateerd

Ook interessant