1400 euro voor een vastgetapete trouwjurk, Radar confronteert ducttape-couturier | Radar Checkt!

Ze vonden allemaal hun droomjurk bij een verkoper van bruidsmode in Haarlem, maar kwamen stuk voor stuk bedrogen uit. De één kreeg überhaupt geen jurk, de ander een japon vol gaten en weer een ander moest trouwen in een jurk met baleinen die in haar lijf staken. 'Niet goed, geld terug' ging niet op bij deze man. En de dames? Tja, die hadden uiteindelijk niets om het lijf.

Via Facebook een trouwjurk kopen was achteraf misschien geen briljant idee. Maar toch, Richard Franken heeft een fysieke winkel in Haarlem en een KVK nummer, dus: waarom niet? Voor 650 tot 1400 euro kopen verschillende dames jurken en wat accessoires, maar het resultaat valt vies tegen. 

Trouwjurk met gaten 

Dat overkwam ook Elisa. Ze vond de jurk van haar dromen een jaar geleden bij Richard Franken. Ze ging er met haar moeder heen en die riep gelijk: 'Doen!' Zo gezegd, zo gedaan. En dan komt het: er moest nog wel het één en ander aan vermaakt worden. Ze kreeg een bonnetje en zou twee maanden later de jurk krijgen. Maar wat kreeg ze? Een kapotte jurk, met gaten erin, steentjes die eraf vielen. 'Elke keer als ik 'm aanraakte viel hij verder uit elkaar. Ducttape-couturier is 'm nog een keer komen maken om te repareren, maar uiteindelijk was de jurk niet te dragen'. Schade: 1.400 euro.

Couturier-stress werpt schaduw over trouwdag

En ze is niet de enige. Radar sprak met diverse gedupeerde dames over wat de dag van hun leven had moeten worden, maar waar veel stress aan voorafging en waar een schaduw overheen viel. 

Maar omdat we niet over één nacht ijs gaan heeft Fons de jurk van Elisa opgehaald en even langsgebracht bij trouwjurkenexpert Mary Borsato. Haar mening stak ze niet onder stoelen of banken: 'Nee, lieverd! Dat kan een bruid toch niet aan? Die heeft meteen een heupfractuur!'

Hoe deze soap afloopt? Een tipje van de sluier: ook de politie kwam even poolshoogte nemen in Haarlem...

Forumreacties (29)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 15-11-2021 18:46
  Elisa kocht een trouwjurk voor 1400 euro. Toen ze 'de jurk van haar dromen' ontving, zaten er gaten in, vielen de steentjes eraf en was de binnenkant vastgeplakt met ducttape.

  Heb jij een soortgelijke ervaring? Betaalde jij ooit een groot bedrag voor een product van slechte kwaliteit?

  https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/1400-euro-voor-een-vastgetapete-trouwjurk-radar-confronteert-ducttape-couturier-radar-checkt/
 • C
  • crazyme
  • 15-11-2021 19:06
  Doe maar een titeltje.
 • N
  • Nijogeth
  • 15-11-2021 19:08
  Ja, ik heb weleens 60 euro betaald voor een fles wodka. Bleek totaal niet te zuipen. Gelukkig was de fles qua uiterlijk het bewaren waard.
Alle reacties (29)

Ook interessant