toggle menu

Nieuwe klachtenstroom Online.nl

De klachten over telecombedrijf Online.nl stromen weer binnen. Maandenlang zonder internet zitten is geen uitzondering. Klanten klagen over een slechte of überhaupt geen internetverbinding.

Bij de klantenservice zijn er extreem lange wachttijden, soms wel uren en een oplossing wordt niet of nauwelijks geboden. Als er wordt beloofd problemen op te lossen, gebeurt het niet. Hoe nu verder?

Je klacht naar Online.nl sturen

De volledige reactie van Online.nl

Maandenlang zonder internet

Klanten klagen over een slechte of überhaupt geen internetverbinding. Maandenlang zonder internet zitten is geen uitzondering. Bij de klantenservice zijn er extreem lange wachttijden, soms wel uren, en een oplossing wordt niet of nauwelijks geboden.  Als er wordt beloofd problemen op te lossen, gebeurt het niet.

Online.nl is een provider die internet, (interactieve) televisie en telefoondiensten aanbiedt. In december 2014 besteedde Radar aandacht aan de problemen die zich toen het telecombedrijf voordeden. Zo was Online dikwijls offline, evenals de klantenservice van het bedrijf. Destijds erkende Online.nl dat er inderdaad problemen waren en dat er met name bij de klantenservice verbeteringen zijn aangebracht.

Honderden klachten na oproep

De afgelopen maanden regent het weer klachten. Ook heeft de Consumentenbond afgelopen november een oproep aan Online gedaan. Alleen daar al kwamen honderden klachten binnen. Online liet in oktober 2016 weten dat het werkzaamheden aan zijn netwerk uitvoert en klanten overzet naar een nieuw netwerk. De provider beloofde problemen direct aan te pakken en deze uiterlijk op 5 november 2016 opgelost te hebben. Dit lijkt nu niet gelukt te zijn.

Zo heeft de heer Ton Slinkert uit Wassenaar al vier maanden lang geen internet. Keer op keer wordt hem verbetering beloofd, maar tot op heden is er niets veranderd.

Ook mevrouw Sonja Grondel en haar partner ondervinden hevige problemen met hun provider. De vaste telefoonverbinding valt continu weg en ook de internet snelheid is lang niet wat het moet zijn.

De Consumentenbond heeft de Autoriteit Consument & Markt ingeschakeld, omdat ook zij geen verbeteringen ziet.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant