toggle menu

Paardenvlees: het laatste nieuws

In maart van dit jaar liet Radar zien hoe verschrikkelijk de transport- en slachtsituaties zijn van paarden die op ons bord terechtkomen. Dierenorganisaties hadden twee jaar lang onderzoek gedaan in Canada, Mexico, Argentinië en Uruguay.

Goed nieuws

Dat bracht afschuwelijke omstandigheden aan het licht. Diverse supermarkten stopten al met de inkoop van vlees uit deze landen en nu volgt er meer goed nieuws.

Lesley Moffat van Eyes on Animals is in de studio en vertelt wat de laatste ontwikkelingen zijn. De Europese Commissie heeft na een onderzoek naar de situatie in Mexico besloten een importverbod in te stellen.

Erbarmelijk

In veel gevallen waren de omstandigheden bij het transport en de slacht zo erbarmelijk dat de Europese Commissie het niet langer verantwoord vindt om paardenvlees te importeren voor de Europese markt vanuit Mexico.

Importverbod

Volgens Eyes on Animals valt er ook in de andere betrokken landen nog veel te verbeteren. Ze sluiten niet uit dat er in de toekomst ook voor deze landen meer regels gesteld gaan worden. Als er geen verbetering optreedt kan ook daar een importverbod volgen.

Of praat mee op het forum

Ook interessant