Vlees van zieke paarden in jouw bitterbal

Eyes on Animals deed samen met Europese dierenrecht organisaties opnieuw onderzoek naar de verkoop van paardenvlees uit Zuid Amerikaanse landen op de Nederlandse markt.

Twee jaar geleden liet Radar zien dat de paarden bedoeld voor de slacht zeer slecht behandeld worden. De situatie rondom het transport en in de paardenslachterijen in Argentinië zijn nog steeds erbarmelijk, zo tonen de beelden die deel uitmaken van het onderzoek.

Paarden worden ziek en verwond vervoerd, krijgen illegale medicatie en staan soms uren onbeschermd in de brandende zon voor ze geslacht worden.

Dit vlees is verwerkt in de vleeskroketten en bitterballen die bij de horeca groothandels te vinden zijn en overal in Nederland verkocht worden. De snackketen van de NS, Smullers, verkoopt gehaktstaven met dit paardenvlees. Het zit ook in de Breti vleeskroketten en bitterballen van Beckers, en in de bitterballen van Ad van Geloven.

Binnen de EU gelden regels voor de dieren, maar in de Noord- en Zuid-Amerikaanse landen gelden heel andere regels.

Lees ook de reacties van Smullers en Ad van Geloven.

Meer over

Forumreacties

9
  • Door Radar

Eyes on Animals deed samen met Europese dierenrecht organisaties opnieuw onderzoek naar de verkoop van paardenvlees uit Zuid Amerikaanse landen op de Nederlandse markt. De situatie rondom het transport en in de paardenslachterijen in Argentinië zijn nog altijd erbarmelijk, zo tonen de beelden die deel uit maken van het onderzoek. Paarden worden ziek en verwond vervoerd, krijgen illegale medicatie en staan soms uren onbeschermd in de brandende zon voor ze geslacht worden. Dit vlees is verwerkt in de vleeskroketten en bitterballen die bij de horeca groothandels te vinden zijn en overal in Nederland verkocht worden bij diverse horeca en landelijke ketens. https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/03-04-2017/ Maandag 3 april 2017 in Radar, 20:30 uur op NPO 1

  • Door Poppay

Nu verplicht stellen om bij ieder vleesproduct het land van herkomst te vermelden, net als bij groente en fruit !!! Je gaat in Nederland toch geen vlees uit Argentinie eten! Wat kost zo'n reis? dan moet het wel troep zijn. Maak de markt inzichtelijker, dan lost het probleem voor een groot deel op.

  • Door yvonne2017

het is niet te controleren of er vlees in een (bv) kroket zit... van paarden uit Argentinië... Het is toch verschrikkelijk hoe deze paarden daar behandeld worden!! De EU moest verbieden om vlees/kip of vis uit landen buiten de EU in te voeren. Transport is verschrikkelijk, en natuurlijk veel goedkoper.... 😟 omt fokken/slachten etc etc... Het is gewoon verschrikkelijk.... ik hoop dat er "kamer"vragen over komen....